The Duke Club introduceert haar eigen gin! The Duke Gin is een florale gin met een vleugje citrus. Ontwikkeld door cocktail mixologist Teun en volledig geïnspireerd op onze golfbaan. De unieke combinatie van botanicals symboliseren het bosrijke gebied van The Duke Club.

Teun wil het verhaal van The Duke Club vertellen middels een toegankelijke, frisse gin met karakter. Gin is de afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit, maar het is zo veel meer dan een trend. Deze klassieke dranksoort blijft altijd een favoriet onder de members en is enorm veelzijdig. Daarom is het voor The Duke Club zeker iets moois om een signature gin&tonic aan gasten en members aan te bieden.

De gin bevat verveine, citrus, zoethout en engelwortel. Verveine, ook wel bekend als citroenverbena, is een niet veel gebruikt kruid en heeft een citrus-achtige smaak met florale ondertonen. De zoethout zorgt voor een houtachtige en kruidige beleving. Hierdoor waant u zich bij elke slok in de natuur die typerend is voor onze golfbaan. De drank is donker van kleur door het kneuzen van de jeneverbessen, wat de oliën vrij doet komen voor een zacht mondgevoel. The Duke Gin komt het beste tot zijn recht met een neutrale tonic. Daarom kiest Teun voor de zachte tonic van Doctor Polidori om de gin te ondersteunen, waarbij de smaken van The Duke Gin goed tot recht komen.

Ook over de verpakking is goed nagedacht, waarbij het belangrijk was dat de huisstijl van The Duke Club terugkomt in het etiket. Het royal blue-kleurige etiket met bedrukking van goudfolie bevat silhouetten van de botanicals. De flessen zijn simplistisch gehouden, met extra uitvoeringen: een 4,5 liter fles en kleine giftflesjes voor onder andere het hotel en events.

Enkele members hebben onze gin al mogen proeven tijdens het (v)echtparen toernooi. Tijdens de Monthly Medal krijgt u een nieuwe kans om ons destillaat te proeven. U kunt hem vanaf dat moment als cocktail bestellen in de brasserie. Wilt u The Duke Club Gin thuis proberen? U kunt een fles bestellen via Guest Service, in de brasserie of in onze Golf Shop. In de perfect serve, zoals deze bij The Duke Club geserveerd wordt, komen de ingrediënten uit de gin als vers element terug in het glas, voor een frisse en bloemige smaak. Hier vindt u het recept van Teun:

Taste The Duke Club

Gin & Tonic

50 ml The Duke Club Gin
100 ml Doctor Polidori tonic
1 stokje zoethout
1 sinaasappelzest
1 takje verveine

Serveer in een mooi groot glas vol ijs

Mixologist Teun

(g)inspiration

Een unieke gin door zijn florale en zachte karakter waaraan botanicals als verveine, zoethout en engelwortel zijn toegevoegd. Limoen, citroen en sinaasappel zorgen voor een frisse toon en complementeren de andere botanicals. In combinatie met premium tonic voor een uitzonderlijke G&T.

Dé start van een “Precious Moment”