Terugblik: Tour Du Golf

Afgelopen zondag was allereerste rally van The Duke Automobile Club. Deze exclusieve groep van autoliefhebbers binnen The Duke Club bestaat pas sinds kort. Niet lang daarna werden er strenge maatregelen genomen in onze samenleving, waardoor evenementen werden afgelast. Maar de ondernemersgeest zit diep in ons allen geworteld en zo ontstond, met het versoepelen van de maatregelen, het eerste evenement van de Automobile Club. Een rally die perfect past binnen onze huidige 1,5 meter maatschappij: de Tour du Golf.

Een totaal van 25 equipes verzamelden zich in de ochtend bij The Duke Club, waarna zij zich na het startsein op de Brabantse wegen begaven. Bij aankomst werd men warm verwelkomd met een drive through koffiebar en uitgebreide lunch voor later op de dag. Ook ontvingen zij een doos gevuld met luxe huisgemaakte gebakjes. Vervolgens werden de routeboekjes uitgedeeld en reden de equipes vanuit The Duke Club de weg op om de prachtige route door Brabant te ontdekken.

Alle deelnemers reden in eigen auto, wat een bijzonder aanzicht gaf. Een grote diversiteit aan auto’s maakte deze rally uniek, doordat de Automobile Club nog zo jong is en daarom iedere member bijdraagt aan het vormen van de club. Zo reden er klassiekers als een Mercedes uit 1950, een Citroën DS, Rolls Royce en een Bentley. Maar ook een unieke, gerestaureerde eend.