Voor de reislustige Member, tipt golfprofessional Houcine Zioui vier golfbanen in het buitenland die naar zijn zeggen, ‘al uw verwachtingen zullen overtreffen’ en die de echte golfliefhebber zeker op de bucketlist zou moeten hebben staan.

Schotland


St Andrews

St Andrews kent zeven golfbanen die in het bezit zijn van de St Andrews Trust. De oudste en meest prestigieuze van die banen is the Old Course. Op deze baan wordt al sinds de 15de eeuw golf gespeeld. The Home of Golf noemen ze het zelf. Daar kan je over discussiëren, maar dat deze locatie een must visit is, dát staat buiten kijf. Wat een schitterende, ruige, dorre baan! Het summum voor de fervente golfer.

Image source: St Andrews

Ierland


Old Head

Deze golfbaan is gelegen op een schiereiland dat meer dan twee mijl uitsteekt in de Atlantische Oceaan. The Old Head of Kinsale, gelegen in County Cork aan de zuidwestkust, herbergt louter de 18-holes golfbaan van wereldklasse en de luxe accommodaties, alles met prachtig uitzicht op de oceaan. Een shuttleservice per helikopter behoort tot de mogelijkheden.

Image source: Old Head

Spanje


Royal Valderrama

Verwacht bijzonder zorgvuldig gemanicuurde banen, van de tee-complexen tot en met de green, alles is tot in de puntjes verzorgd. Alle fairways liggen dwars op de heuvels, waardoor de bal moeite heeft om uit de rough te blijven. Geen makkelijke baan dus! Er staan mooie oude kurkeiken op de baan; sommigen ouder dan 150 jaar. Tip: boek vanaf September. In het hoogseizoen is het er voor ons Nederlanders te heet.

Image source: Royal Valderrama

Portugal


Monte Rei

Een uurtje reizen van Faro, ligt het in de uitlopers van Serra do Caldeirão, met zicht op de bergen en met uitkijkjes op de Atlantische oceaan. U kiest voor Monte Rei als u van ultieme luxe en verwennerij houdt. Het vijfsterrenresort biedt een keur aan villa’s en is gigantisch van opzet. Om u een idee te geven: dagelijks zijn hier maar liefst 60 greenkeepers in de weer en het is niet toegestaan zonder buggy de banen in te gaan, zo groot.

Image source: Monte Rei