Finale Jeugdcompetitie Hoofdklasse

Op zaterdagochtend 3 juli werd er op het Rijk van Nijmegen door 68 hoofdklassespelers een stableford wedstrijd tegen par gespeeld, waarbij de volledige teamscore bij elkaar werd opgeteld. De beste acht teams konden zich hiermee kwalificeren voor het hoofdtoernooi.

The Duke behaalde een vierde plaats overall als team, met daarbij zelfs de beste dagscore van het gehele speelveld. De zaterdagmiddag werd de kwartfinale tegen Broekpolder 2 gespeeld, waarbij er in een foursome en twee singels werd gestreden. Deze partij werd gewonnen met 4-2, waarmee The Duke geplaatst was voor de halve finale op zondagochtend.

Zondagochtend werd er weer in hetzelfde format gestreden tegen Broekpolder 1. Helaas werd de halve finale niet gewonnen. Er was een gewonnen partij op hole 17 en er werden twee partijen verloren op hole 17 en hole 18. Een close call in een spannende halve finale waarbij The Duke genoegen moest nemen met een plek in de runners-up finale. Deze werd gespeeld tegen Houtrak.

Na 5,5 uur gegolfd te hebben in de middagronde, in weer en wind, was de partij na 18 holes spelen door vier spelers gelijk geëindigd. Een play-off moest bepalen wie naar huis ging met de bronzen medaille. In goed overleg is Thom van der Sluijs aangewezen om de play-off te spelen. Na twee holes wist hij de partij naar zich toe te trekken én was de bronzen medaille een feit.

De spelers die de Finale Jeugdcompetitie hebben gespeeld:

vlnr: Houcine Zioui (coach), Jens Houtepen HCP -0.8, Luuk Neijts HCP 2.4, Thom van der Sluijs HCP -0.8, Daan van Druten HCP -0.1 (captain)

The Duke is enorm trots op de heren en feliciteren ze nogmaals met het behaalde resultaat!