Internationaal wordt Oesterdag gevierd op 5 Augustus, zo ook bij The Duke Club. Chef-kok Remco Henkes legt de week van van 5 augustus naast onze huisoester, nóg twee fijne exemplaren voor u op het ijs.
Onze huisoester de Spéciales Geay
Deze oester groeit op in de zeekweekparken bij Utah Beach (Noord Normandië). Nadat ze zijn gecontroleerd op dikte en ronding, worden ze geplaatst in de claires van Marennes-Oléron. Hier ontwikkelt de Spéciales Geay die bijzondere balans tussen zoet en zilt.
De Tsarskaya
De ‘Parel van de Tsaren’, komt uit Cancale, aan de kust van Bretagne. Deze is heerlijk stevig en vol van structuur. Een zilte, zachte oester met een delicate smaak. De Russische Tsaren waren er eeuwen geleden al gek op.
De Gillardeau
Deze wereldberoemde oester komt uit het water tussen het eiland Ile ‘d Oléron en de kust van la Rochelle. Het is een ‘Special de Claires’ en daarmee kwalitatief nog beter dan de ‘Fine de Claires’. De smaak van deze stevige oester is vet en vol, met een zachte, zoete nasmaak.