Houcine Zioui: Golf Home School

1-2-3 Meter Challenge

Met de golfbaan die al een aantal weken gesloten is, missen we het contact met de members steeds meer. Daarom kunnen we ons voorstellen dat het voor jullie ook een gemis zal zijn. Om iedereen toch bij elkaar te brengen en onderlinge interactie te bevorderen, houden we een The Duke Club Challenge. Laat uw beste putt technieken zien en haal zo veel mogelijk punten! Neem hierbij vooral ook de putt techniek oefening van vorige week in acht. Heeft u deze gemist? Kijk hem onderaan deze pagina terug.

The #Challenge

De uitdaging die onze golfpro Houcine voor u heeft bedacht, is de 1-2-3 meter putt challenge. Wat heeft u hiervoor nodig?

  • Putter
  • 5 ballen
  • 3 muntstukken
  • Theekopje

Met deze challenge kunt u 15 punten scoren. Leg het theekopje op zijn kant neer als hole en plaats op één, twee en drie meter afstand een muntstuk. Leg 5 golfballen klaar bij het eerste muntstuk. U putt vanaf deze afstand vijf ballen achter elkaar. Vervolgens doet u hetzelfde op twee en drie meter afstand. Voor elke uitgeholede putt krijgt u één punt. Bij deze challenge is het de bedoeling dat u de tijd neemt en uw eigen pre-shot routine hanteert, zodat u kwalitatieve putts kunt maken.

Stuur uw score, het liefst met video van uw resultaten, naar receptie@thedukegolf.nl

Heel veel succes!

 

Uw putt techniek verbeteren vanuit huis

De golfbaan is dicht, maar dat hoeft u niet te weerhouden van het verbeteren van uw golftechnieken. Onze golfprofessional Houcine heeft namelijk verschillende oefeningen voor u, waarmee u vanuit huis kunt trainen. Met minimale benodigdheden kunt u een goede technische training doen, waarmee u voorbereid de golfbaan kunt betreden zodra The Duke Club weer geopend is. Om interactie tussen de members te bevorderen, heeft Houcine daarnaast wekelijks een aantal verschillende oefeningen voor u. Vandaag beginnen we met de eerste oefening om uw putt techniek te verbeteren.

Oefening 1: Sweetspot raken

De eerste oefening die voor u klaar staat gaat om het verbeteren van het raken van de sweetspot. Hierdoor krijgt u zuiverdere energieoverdracht naar uw bal toe en kunt u beter on target richten.

Wat heeft u hiervoor nodig?
• Putter
• 2 sleeves met of zonder ballen
• 5 ballen
• Theekopje 

Zet de sleeves horizontaal naast elkaar, zodat u het clubhoofd hier precies doorheen kunt slaan. Op circa 3 meter afstand plaatst u een theekopje op zijn kant. Dit theekopje dient als hole. In het midden van de twee sleeves plaatst u een bal. Sla de bal richting de hole; door de sleeves aan beide kanten bent u verplicht om de bal met de sweetspot te raken. Herhaal dit vijf keer om gevoel te krijgen in het raken van de sweetspot.