Er zijn niet veel butlers in Nederland. Naast The Duke Club is er slechts één andere plek in ons land waar je dit beroep nog tegenkomt. Deze exclusieve professie draait om het verzorgen van service van het hoogst haalbare niveau. Maar wat maakt het dan zo bijzonder? Wij interviewden Hans Lodewijk, butler van The Duke Club, om een kijkje te krijgen in de wondere wereld van de butler.

 

Hoi Hans, vertel eens over jezelf. Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Hans Lodewijk, de butler van het gezelschap. Sinds afgelopen week ben ik 3 jaar werkzaam bij The Duke Club.

 

Hoe ziet een werkdag eruit als butler bij The Duke Club?

Mijn werk is allesomvattend. Ik ben de gastheer van The Duke Club. ’s Ochtends sta ik op de parkeerplaats onze gasten op te wachten, om ze te begeleiden en door te sturen. Ik ben de hele dag bezig met de gasten helpen, in de breedste zin van het woord. Iemands schaafwond verzorgen, schoenzolen repareren, zorgen dat een gast op tijd bij de juiste hole is, een hapje op de baan als verrassing. Het gaat vooral om de gasten lezen en niet doen wat ze vragen, maar wat ik denk dat ze nodig hebben.

Voor de suites gasten zorg ik dat hun verblijf zo aangenaam mogelijk is. Hier ligt dan ook mijn prioriteit. Zij worden al voor aankomst door mij benaderd via de telefoon. Zo weet ik op voorhand of ze zakelijk of privé bij ons verblijven en kan ik informatie verzamelen. Ik doe alles om het verblijf exceptioneel te maken en de gast een stap voor te zijn. Ze hoeven me niet te zoeken bij aankomst, want ik sta ze al op te wachten. De auto wordt schoongemaakt, de koffers uitgepakt en de schoenen gepoetst. Ik weet de gelegenheid van het bezoek en speel hierop in, zoals een volgelopen bad en champagne voor het stel dat hun jubileum bij ons viert. Een watermeloen gevuld met wodka en red bull, voor tijdens de Formule 1. Of een zakenpartner vanuit China contacteren en zorgen dat hij hierheen gevlogen wordt en opgehaald wordt bij het vliegveld. Elke ervaring moet uniek zijn en geen gast krijgt dezelfde behandeling.

 

Hoe ver ga jij als butler?

In een paar uur tijd kan ik iemand een weekendgevoel bezorgen. Alle zorgen worden van iemand afgenomen, zodat hij niets anders hoeft te doen dan naar de wc gaan. Er is niets te gek voor mij als butler. Zowel in de suites als op de golfbaan ben ik altijd aanwezig en aan het kijken of er iets is wat ik kan doen. Maar ook buiten The Duke Club sta ik voor mijn gasten klaar. Ze kunnen mij altijd bellen. Als ze een oppas nodig hebben voor de hond of hun kind. Maar ook als ze zonder stroom langs de weg staan in hun Tesla.

 

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Ik kan mijn creativiteit en ADHD volledig kwijt in het blijven verrassen van gasten. Want daar gaat het uiteindelijk allemaal om: de gast blij maken en met een beter gevoel weg te laten gaan dan hij aankwam. Gasten hoeven op het moment ook zeker niet in te zien wat we allemaal doen. Het leuke is juist als ze bij thuiskomst nog iets tegenkomen. Butler zijn is gewoon een prachtig vak. Een ander helpen en voor deze persoon blij maken. Als alles en iedereen zo zou zijn, zou dat de wereld een stukje mooier maken.

 

Bent u benieuwd naar deze exceptionele service? Ervaar het zelf en kom tot rust in één van The Duke Suites. Zo kunt u genieten van een totaalpakket van overnachten, ontspanning, diner en golf met het Rust, Ruimte en Experience Arrangement.  U kunt een suite boeken via Guest Service.